Werken bij het Emmauscollege

Het Emmauscollege is een open katholieke school met ruim 1700 leerlingen en 170 medewerkers. Wij bieden activerend en uitdagend kwaliteitsonderwijs voor havo-, atheneum- en gymnasiumleerlingen binnen een veilige, duidelijke en zorgzame omgeving.

We zijn een school waar iedereen die zich in onze visie kan vinden en deze respecteert, van harte welkom is. Het devies van onze school is ‘samen op weg’: leerlingen en medewerkers gaan samen op weg om van en met elkaar te leren. Dat leren is gericht op kennis en vaardigheden, maar ook op de manier waarop je met elkaar een gemeenschap vormt.

We zetten iPads in om leerlingen te motiveren, te activeren en te kunnen differentiëren, zodat leerlingen invloed hebben op wat zij leren en keuzes kunnen maken. Onze begeleiding is daarop gericht. Ook onze collega’s kunnen veel bij ons leren; hun ontwikkeling en lerende houding staat hoog bij ons in het vaandel. We streven met elkaar op die manier een professionele schoolcultuur na.

“Het Emmauscollege biedt de leerlingen een groot aanbod, maar ons, docenten, ook. Er is altijd ruimte voor nieuwe plannen.”

– docent Emmauscollege