Ons verhaal

Ons verhaal, onze corporate story, geeft antwoord op de vraag waar het Emmauscollege voor gaat en waar de school voor staat. Over wat de school doet, hoe ze daarbij te werk gaat, maar vooral ook waarom de school er is. Dit verhaal is ook verfilmd. Hier is de link naar onze film. 

Uit onze corporate story:

  • Het Emmauscollege is een open katholieke school voor havo, atheneum en gymnasium. Wij zijn duidelijk en goed georganiseerd. Wij streven een aantal waarden na die wij belangrijk vinden; zorgzaamheid, respect, vertrouwen, gemeenschapszin, verbondenheid. We doen het met elkaar, samen. Verbinding is de rode draad.
  • Wij kiezen er niet voor een themaschool te zijn. We zijn wie we zijn. Bij ons kunnen leerlingen kiezen wat bij hen past. Een standaard rooster of juist verdieping? Prima. Als een leerling wil, als hij het aangeeft en als hij het aangrijpt, dan kan heel veel op het Emmaus.
  • Waarom wij leerlingen stimuleren om te kunnen en te willen leren? Dat doen we omdat wij denken dat het belangrijk is dat ze hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Wij zijn er om onze leerlingen kennis en sociale vaardigheden bij te brengen, zodat ze uiteindelijk goed kunnen functioneren in de maatschappij. Dat ze vanuit hun ruime bagage keuzes kunnen maken. Klaar zijn voor de volgende reis. Als zelfstandige, kritische, denkende jong volwassenen met een verantwoordelijkheidsgevoel. Die kunnen werken aan hun eigen ontwikkeling en aan die van anderen. Uiteindelijk willen we dat ze straks gelukkig zijn in wie ze zijn en wat ze doen. En dat ze van daaruit een bijdrage kunnen leveren aan gemeenschappen en de samenleving. Dat is ons doel.
  • De maatschappij is in beweging. Dat is het Emmaus ook. Zowel leerlingen als medewerkers krijgen de mogelijkheid om zich bij ons te ontwikkelen.

“Toen ik voor de eerste keer de school in liep voelde ik gelijk de sfeer en wist ik dat ik hier mezelf zou kunnen zijn en dat ik het hier wel naar m’n zin zou hebben.” Puk

Om onze corporate story te kunnen maken, zijn veel mensen geïnterviewd. Leerlingen, ouders, ondersteunend personeel, docenten, conrectoren en de rector. Hieronder vindt u de samenvattingen van de individuele verhalen van deze mensen. Hun beleving, motivatie, ervaring, visie, maar vooral ook hun quotes zijn hierin terug te vinden.

Het verhaal achter onze corporate story

Deel 1: OOP
Deel 2: docenten
Deel 3: leerlingen
Deel 4: conrectoren
Deel 5: ouders
Deel 6: rector