Ons verhaal

onze corporate story over wie we zijn, wat we doen, hoe we het doen, waarom we het doen

Het Emmauscollege is een open katholieke school voor havo, atheneum en gymnasium. Wij zijn duidelijk en goed georganiseerd. Wij streven een aantal waarden na die wij belangrijk vinden; zorgzaamheid, respect, vertrouwen, gemeenschapszin, verbondenheid. We doen het met elkaar, samen. Verbinding is de rode draad.

Wij kiezen er niet voor een themaschool te zijn. We zijn wie we zijn. Bij ons kunnen leerlingen kiezen wat bij hen past. Een standaard rooster of juist verdieping? Prima. Als een leerling wil, als hij het aangeeft en als hij het aangrijpt, dan kan heel veel op het Emmaus.

Waarom wij leerlingen stimuleren om te kunnen en te willen leren? Dat doen we omdat wij denken dat het belangrijk is dat ze hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Wij zijn er om onze leerlingen kennis en sociale vaardigheden bij te brengen, zodat ze uiteindelijk goed kunnen functioneren in de maatschappij. Dat ze vanuit hun ruime bagage keuzes kunnen maken. Klaar zijn voor de volgende reis. Als zelfstandige, kritische, denkende jong volwassenen met een verantwoordelijkheidsgevoel. Die kunnen werken aan hun eigen ontwikkeling en aan die van anderen. Uiteindelijk willen we dat ze straks gelukkig zijn in wie ze zijn en wat ze doen. En dat ze van daaruit een bijdrage kunnen leveren aan gemeenschappen en de samenleving. Dat is ons doel.

Bovengenoemde alinea’s zijn onderdeel van onze corporate story. U kunt hier ons volledige verhaal lezen.

‘Ik vind het Emmaus gewoon een goede school. De docenten zijn aardig en leggen goed uit. Ik vind ook dat je goed hulp krijgt als je iets niet snapt’ Kevin

De maatschappij is in beweging. Dat is het Emmaus ook. Zowel leerlingen als medewerkers krijgen de mogelijkheid om zich bij ons te ontwikkelen. Als men wil en het is mogelijk, kan alles bij ons.