Het Emmauscollege is een open katholieke school voor havo, atheneum en gymnasium. Wij zijn duidelijk en goed georganiseerd. Wij streven een aantal waarden na die wij belangrijk vinden; zorgzaamheid, respect, vertrouwen, gemeenschapszin en verbondenheid. We doen het met elkaar, samen. Verbinding is de rode draad.

“Op het Emmaus is het altijd heel gezellig en super goed geregeld.”

– Sanne-Sophie

Wij kiezen er niet voor een themaschool te zijn. Bij ons op school kunnen leerlingen namelijk zelf kiezen wat het beste bij hen past. We bieden vanaf de brugklas tot aan het eindexamen verdiepende programma’s aan en laten onze leerlingen vrij om een eigen route te kiezen. Als je de kansen aangrijpt die op je pad komen, dan kan heel veel op het Emmaus.

Wij zijn er om onze leerlingen kennis en sociale vaardigheden bij te brengen, zodat ze uiteindelijk goed kunnen functioneren in de maatschappij. Dat ze vanuit hun ruime bagage keuzes kunnen maken. Dat ze klaar zijn voor de volgende reis. Als zelfstandige, kritisch denkende jongvolwassenen met verantwoordelijkheidsgevoel. Die kunnen werken aan hun eigen ontwikkeling én aan die van anderen. Uiteindelijk willen we dat ze straks gelukkig zijn in wie ze zijn en wat ze doen. En dat ze van daaruit een bijdrage kunnen leveren aan gemeenschappen en de samenleving. Dat is ons doel.

De Emmausgangers

De naam van onze school komt uit het Bijbelverhaal over de Emmausgangers. In dit verhaal zijn twee mensen onderweg op een beslissend moment in hun leven. Ze hebben een groot verlies ervaren en verkeren in grote onzekerheid. Een derde komt bij hen lopen en laat hen de wereld op een andere manier zien.

Dit verhaal is voor ons een leidraad voor de manier waarop we met elkaar omgaan: we zorgen voor elkaar en leren van en met elkaar. Ons motto is dan ook ‘samen op weg’. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zichzelf kunnen zijn, en dat ze die ruimte ook anderen gunnen. Voor ons telt iedereen mee.

Begeleiding

Onze docenten steunen leerlingen waar nodig en dagen leerlingen uit wanneer ze meer aan kunnen. Zij zijn bevlogen vakmensen die leerlingen kennis en vaardigheden bijbrengen. Ze geven daarbij duidelijk leiding. Zij zijn niet alleen een coach of begeleider, die aan de zijkant staan.

Voor de motivatie van leerlingen is het belangrijk dat ze met plezier naar school gaan. We zorgen dan ook voor een warme en prettige sfeer door naar elkaar te luisteren en oog voor elkaar te hebben. Zorg bieden aan leerlingen die dat nodig hebben, hoort daar bij. Zo zijn wij samen op weg.

Meer lezen over onze begeleiding? Klik hier.