Het Emmauscollege is een open katholieke school voor havo, atheneum en gymnasium. Wij zijn duidelijk en goed georganiseerd. Wij streven een aantal waarden na die wij belangrijk vinden; zorgzaamheid, respect, vertrouwen, gemeenschapszin en verbondenheid. We doen het met elkaar, samen. Verbinding is de rode draad.

Wij kiezen er niet voor een themaschool te zijn. Bij ons op school ontdekken onze leerlingen tijdens hun schooljaren wat het beste bij hen past, wat zij leuk vinden en waar ze goed in zijn.

De Emmausgangers

De naam van onze school komt uit het Bijbelverhaal over de Emmausgangers. In dit verhaal zijn twee mensen onderweg op een beslissend moment in hun leven. Ze hebben een groot verlies ervaren en verkeren in grote onzekerheid. Een derde komt bij hen lopen en laat hen de wereld op een andere manier zien. Dit verhaal is voor ons een leidraad voor de manier waarop we met elkaar omgaan: we zorgen voor elkaar en leren van en met elkaar. Ons motto is dan ook ‘samen op weg’. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zichzelf kunnen zijn, en dat ze die ruimte ook anderen gunnen. Voor ons telt iedereen mee.

Begeleiding

Onze docenten steunen leerlingen waar nodig en dagen leerlingen uit wanneer ze meer aan kunnen. Zij zijn bevlogen vakmensen die leerlingen kennis en vaardigheden bijbrengen. Voor de motivatie van leerlingen is het belangrijk dat ze met plezier naar school gaan. We zorgen dan ook voor een warme en prettige sfeer door naar elkaar te luisteren en oog voor elkaar te hebben. Zorg bieden aan leerlingen die dat nodig hebben, hoort daar bij. Zo zijn wij samen op weg.

Wil je meer lezen over onze begeleiding? Klik hier.