Bij het bestellen van je boeken heb je met je schoolaccount moeten inloggen. Via dit account (je ECK ID) wordt je digitale lesmateriaal klaargezet in Magister. Je digitale boeken open je dan ook via Magister. Tik hiervoor op de leermiddelen (boekjes) links onderin als je bent ingelogd. Bij de start van het schooljaar moet je deze apps op je iPad gedownload hebben.

Problemen met toegang? Magister!

Bij problemen met digitale boeken ga je altijd éérst naar de Leermiddelen op Magister. Het komt helaas voor dat online boeken soms om technische redenen tijdelijk niet te gebruiken zijn. In de meeste gevallen kun je dan gebruik maken van de offline versie in Schooltas (voor boeken van ThiemeMeulenhoff). Voor boeken van Malmberg kun je de .pdf van het boek gebruiken die te vinden is op onze Drive. De link naar deze Drive vind je op de ELO onder studiewijzer, Leerlingenplein, iPad boekenplank. Vanaf hier kun je het boek opslaan als iBook, zodat je boeken ook offline beschikbaar zijn. De boeken van Malmberg zijn ook te benaderen via social media. Hiervoor moet je eerst één van je social media-accounts koppelen in je profiel. Daarna krijg je ook toegang via social media. Kijk op https://toegang.malmberg.nl/social/ 

Een pagina uit een digitaal boek printen

Sommige leerlingen vinden het fijn om af en toe een pagina uit te printen. Hiervoor kun je een schermafdruk maken op je iPad. De leesbaarheid is groter als je het digitale boek via Magister opent op een vaste computer en daar een schermafdruk maakt van de betreffende pagina’s. In Windows kun je daarvoor het Knipprogramma gebruiken in de Bureau accessoires, en op een Mac gebruik je cmd+shift+4.

Een papieren boek aanschaffen

Veel schoolboeken heb je digitaal tot je beschikking. Wil je desondanks toch gebruik maken van een papieren boek, dan kun je overwegen dit boek (tweedehands) aan te schaffen. Op school blijf je dan met het digitale boek werken, en thuis kun je met papier aan de slag.