Wij vinden het erg belangrijk dat je in de brugklas goed wordt begeleid. Alles is in het begin nieuw en dat is natuurlijk best spannend. Je komt in een groot schoolgebouw met veel meer leerlingen dan je op de basisschool gewend was, je gaat steeds naar een ander lokaal en je krijgt steeds een andere docent, een andere manier van lesgeven en veel verschillende vakken. En dan bent je ook weer de jongste!

De mentor heeft in de brugklas een heel belangrijke taak. Hij/zij besteedt in het begin van het schooljaar veel aandacht aan de introductie om je zo snel mogelijk thuis te laten voelen op onze school. En dat doet de mentor door met de klas veel activiteiten te organiseren. Hierdoor leer je op een leuke manier kennis te maken met je klasgenootjes.

B-plussers

B-plussers helpen de mentoren in de brugklas. Dit zijn leerlingen uit de bovenbouw die je van alles kunt vragen. Zij zijn ´ervaringsdeskundigen´ omdat zij pas een paar jaar geleden ook in de brugklas hebben gezeten. Ze weten dus heel goed wat het is om op een nieuwe school te beginnen. De B-plussers gaan ook mee op kennismakingskamp. Wel zo gezellig.

Studielessen/plusuren

In de eerste maanden van de brugklas zijn er drie studielessen per week. In deze lessen leer je van je mentor wat een goede methode van leren en een goede studiehouding is, zowel op school als thuis. Medio november krijgen twee van de drie studie-uren een andere bestemming; het worden plusuren. De naam zegt het al, je kunt dan kiezen voor ondersteuning als het in een vak niet zo goed gaat, of voor verbreding en verdieping in een vak waar je graag meer van wilt weten.

Je mentor begeleidt en helpt je gedurende het hele schooljaar, houdt je studieresultaten in de gaten en bespreekt deze met jou en je ouders. Ook besteedt je mentor in deze lessen aandacht aan het sociale proces en de sfeer in de klas. Je kunt bij je mentor altijd je verhaal kwijt.

Wil je meer weten over over welke vormen van begeleiding wij je kunnen bieden? Klik dan hier voor de webpagina begeleiding en hier voor de schoolgids.