Wij vinden het heel belangrijk dat je in de brugklas een goede begeleiding krijgt. Alles is in het begin nieuw en dat is natuurlijk best spannend. Je komt in een groot schoolgebouw met veel meer leerlingen dan op de basisschool. Je krijgt veel verschillende vakken van verschillende docenten en je gaat voor elke les naar een ander lokaal. En dan ben je ook ineens weer de jongste!

Mentor

“Mijn mentor heeft aan het begin van het jaar veel uitgelegd over het schooljaar en tips gegeven over hoe je het beste kan leren. Daar heeft iedereen denk ik wel iets aan gehad. Verder hielp hij ons als we eens iets hadden met een andere docent of als een cijfer niet helemaal kopte. Dan besprak hij dat met die docent.” Tristan

De mentor in de brugklas heeft een heel belangrijke taak. Hij/zij besteedt in het begin van het schooljaar veel aandacht aan de introductie om je zo snel mogelijk thuis te laten voelen op onze school. Ons kennismakingsprogramma bestaat daarom uit activiteiten die erop zijn gericht om je zo snel mogelijk aan elkaar te laten wennen. We sluiten deze periode af met een kennismakingskamp. Jullie zitten dan met ongeveer zes personen in een huisje en zorgen voor elkaar. Er is ook een docent of een B-plusser bij.

Je mentor houdt ook je studieresultaten in de gaten en bespreekt deze met jou en je ouders. Ook besteedt hij/zij in deze lessen aandacht aan het sociale proces en de sfeer in de klas. Je kunt bij je mentor ook altijd je verhaal kwijt.

B-plussers

B-plussers zijn leerlingen uit de bovenbouw die het heel leuk vinden om jullie wegwijs op onze school te maken. Je kunt alles aan hen vragen. Zij zijn ´ervaringsdeskundigen´ omdat zij een paar jaar geleden ook in de brugklas hebben gezeten. Ze weten dus heel goed wat het is om op een nieuwe school te beginnen. De B-plussers helpen de mentoren in de brugklas en gaan ook mee op kennismakingskamp.

“Het kamp is mij het beste bijgebleven. Het was gezellig en we hadden er veel lol in. Het heeft mij ook bevestigd dat ik voor je juiste school heb gekozen.” Meriam

Wil je meer weten over over welke vormen van begeleiding wij je kunnen bieden? Dan kun je hier klikken voor meer informatie.