Wij vinden het heel belangrijk dat je in de brugklas een goede begeleiding krijgt. Alles is in het begin nieuw en dat is natuurlijk best spannend. Je komt in een groot schoolgebouw met veel meer leerlingen dan op de basisschool. Je krijgt veel verschillende vakken van verschillende docenten en je gaat voor elke les naar een ander lokaal. En dan ben je ook ineens weer de jongste!

Mentor

De mentoren nemen een belangrijke plaats in bij ons op school. De mentor zorgt voor een fijne en veilige sfeer in de klas en helpt leerlingen bij hun studievaardigheden tijdens de mentoruren. Door de activiteiten die je samen doet tijdens de kennismakingsweken, leer je je mentor al gelijk goed kennen!

Je mentor houdt ook je studieresultaten in de gaten en bespreekt deze met jou en je ouders. Ook besteedt hij/zij in deze lessen aandacht aan het sociale proces en de sfeer in de klas. Je kunt bij je mentor ook altijd je verhaal kwijt.

B-plussers

Vragen kun je altijd stellen aan je B-plussers, onze bovenbouwleerlingen die de brugklassers wegwijs maken op onze school. Je kunt alles aan hen vragen, zij zijn immers de ‘ervaringsdeskundigen’ omdat zij een paar jaar geleden ook in de brugklas hebben gezeten. Ze weten dus heel goed wat het is om op een nieuwe school te beginnen. De B-plussers helpen de mentoren in de brugklas en gaan ook mee op kennismakingskamp.


Wil je meer weten over de begeleiding die we op school bieden? Klik hier!