Inspiratie voor de tekenles

Ank MinkmanAlgemeen

De nieuwe brugklasser van het Emmauscollege, we noemen haar voor het gemak Emma, scheurt geen plaatjes meer uit tijdschriften voor de tekenlessen. Emma verzamelt haar beeldmateriaal op de ipad via de app Pinterest!

Pinterest

Pinterest is een sociaal medium, dat helemaal om foto’s draait. Het idee is dat je foto’s of afbeeldingen die je op websites tegenkomt, op één plek plaatst: dit heet pinnen. Zie het als een afbeelding die je uit een tijdschrift scheurt en op je prikbord prikt met een punaise, maar dan digitaal.

Zo doet Emma inspiratie op en heeft ze altijd de beschikking over toepasselijk beeldmateriaal. Samen met haar klasgenoten “pint” ze plaatjes die haar helpen te begrijpen dat alles wat we om ons heen zien, is opgebouwd uit basisvormen, structuren, licht en schaduw. Ze doet inspiratie op voor haar ontwerpen, zoals de robot die klusjes voor haar doet of het fantasiedier. Ze bewaart via haar prikborden instructiemateriaal over het tekenen van ruimtelijke vormen, dieren en het mengen van kleuren. Ze kan die afbeeldingen ook delen met haar vrienden en zelf ook mensen volgen die haar weer inspireren met hun prikborden. Zo kan ze ook aan haar docent laten zien hoe haar ontwerpproces verloopt.

Zo vindt niet alleen Emma haar inspiratie, maar ook Lennart, Jamal, April en al die andere brugklassers die dit jaar met hun iPad naar school komen.