Aanmelding schooljaar 2021-2022

Als je voor onze school kiest, dan heb je minimaal een enkelvoudig havoadvies nodig. En het is belangrijk dat je samen met je ouders de katholieke grondslag van onze school respecteert.

Uitslag aanmeldingen

Alle leerlingen die zich hebben aangemeld op het Emmauscollege zijn geplaatst! Zij hebben hierover bericht gehad.

Wil je je nog aanmelden? Vanaf vrijdag 26 maart tot vrijdag 4 juni kunt u een afspraak maken voor een gesprek naar aanleiding van een nagekomen aanmelding. U kunt een afspraak inplannen voor een aanmeldingsgesprek door contact op te nemen met dhr. Mostert (mos@emmauscollege.nl).

Gegevensformulier

Wij verzoeken u vriendelijk om uiterlijk twee dagen vóór het aanmeldingsgesprek het gegevensformulier in te vullen. Het gegevensformulier kunt u hier vinden. Zonder formulier kunnen wij u helaas niet direct van dienst zijn en zullen we een andere afspraak met u moeten maken. Zodra u het formulier hebt ingevuld en op de knop ‘formulier verzenden’ hebt gedrukt, ziet u in uw scherm een bericht van verzending.

Technische hulp
Als u (technische) hulp bij het invullen van dit formulier wenst, kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw D. Sol, medewerker schooladministratie. Klik hier voor onze contactgegevens.

Informatie die wij van u nodig hebben

Wij verzoeken u vriendelijk om ook het adviesformulier VO (inclusief uw voorkeurslijst) dat u op de basisschool hebt ontvangen, of, als dit formulier niet beschikbaar is, een schriftelijk havo- of vwo-advies van de basisschool voor het aanmeldingsgesprek mee te nemen.

Toelatingsprocedure

Alle Rotterdamse schoolbesturen hebben afgesproken dat hun toelatingsprocedure voldoet aan de afspraken die daarover zijn vastgelegd in de OverstapRoute (klik hier om de OverstapRoute in te zien). Onze toelatingsprocedure geldt zowel voor leerlingen uit Rotterdam als voor leerlingen die uit andere gemeenten komen. De toelatingsprocedure van onze school voor het schooljaar 2021-2022 is te zien via deze link.

OverstapRoute: aangepast
De OverstapRouteKaart brengt de overstap naar de middelbare school stap voor stap in beeld, met de data. Door corona is het tijdspad aangepast.  In deze video van de OverstapRoute worden alle stappen toegelicht.

Plaatsing in de brugklas

Wij vinden het belangrijk dat jij bij een vriendje of vriendinnetje in de klas zit bij wie jij je op je gemak voelt. Dan is de overstap naar het voortgezet onderwijs wat gemakkelijker. Op het gegevensformulier kun je opgeven bij wie je in de klas wilt zitten. Wij doen ons best om je bij één van hen te plaatsen.

GO Emmaus

Vanaf schooljaar 2020-2021 bieden we naast ons reguliere onderwijs ook een aparte leerroute in de onderbouw aan voor leerlingen die een meer gepersonaliseerde vorm van onderwijs willen volgen. Deze leerroute heet GO Emmaus. Bij het aanmeldingsgesprek kunnen leerlingen aangeven of ze in een GO Emmaus-klas willen komen. Meer informatie over deze leerroute vindt u hier. Op maandag 29 maart vindt de voorlichtingsavond voor GO Emmaus plaats.

Aanmelden GO Emmaus

Aanmelden voor GO Emmaus kan tot en met woensdag 31 maart, via deze link. Op donderdag 1 april vindt een eventuele loting plaats bij overaanmelding voor GO Emmaus. De uitslag van deze loting wordt op dezelfde dag bekendgemaakt.

Als jij en je ouders nog vragen hebben, dan kunnen jullie contact opnemen met de afdelingsconrector van de brugklas de heer A. Mostert (mos@emmauscollege.nl).

“Ik vond het heel moeilijk om een school te kiezen. Ik heb veel scholen bezocht, maar toen ik het Emmaus binnenliep wist ik dat dit mijn school zou worden. Het Emmaus heeft namelijk iets dat ik nergens anders heb kunnen vinden.” Laura