Als je naar het Emmauscollege wil, heb je minimaal een enkelvoudig havoadvies nodig. Daarbij is het ook belangrijk dat je samen met je ouders de katholieke grondslag van onze school respecteert.

Aanmelden

Wil je je graag aanmelden voor het Emmauscollege? Wat leuk! Je moet alleen nog wel even geduld hebben… Vanaf dinsdag 1 februari kan jij je aanmelden. Vervolgens ga je op aanmeldingsgesprek met je ouders. Het is belangrijk om het gegevensformulier van tevoren in te vullen. Deze komt op de website te staan wanneer de inschrijving geopend is.

Informatie die wij nodig hebben

Het is belangrijk om de volgende documenten mee te nemen naar het aanmeldingsgesprek:

  • Adviesformulier VO (inclusief de voorkeurslijst), deze wordt door de basisschool overhandigd, of
  • Schriftelijk havo- of vwo-advies van de basisschool (indien het adviesformulier niet beschikbaar is)

Toelatingsprocedure

Alle Rotterdamse schoolbesturen hebben afgesproken dat hun toelatingsprocedure voldoet aan de afspraken die daarover zijn vastgelegd in de OverstapRoute (klik hier om de OverstapRoute in te zien). Onze toelatingsprocedure geldt zowel voor leerlingen uit Rotterdam als voor leerlingen die uit andere gemeenten komen.

OverstapRoute: aangepast

De OverstapRouteKaart brengt de overstap naar de middelbare school stap voor stap in beeld, met de data. Door corona is het tijdspad aangepast.  In deze video van de OverstapRoute worden alle stappen toegelicht.

Plaatsing in de brugklas

Wij vinden het belangrijk dat jij bij een vriendje of vriendinnetje in de klas zit bij wie jij je op je gemak voelt. Dan is de overstap naar het voortgezet onderwijs wat gemakkelijker. Op het gegevensformulier kun je opgeven bij wie je in de klas wilt zitten. Wij doen ons best om je bij één van hen te plaatsen.

GO Emmaus

Vanaf schooljaar 2020-2021 bieden we naast ons reguliere onderwijs ook een aparte leerroute in de onderbouw aan voor leerlingen die een meer gepersonaliseerde vorm van onderwijs willen volgen. Deze leerroute heet GO Emmaus. Bij het aanmeldingsgesprek kunnen leerlingen aangeven of ze in een GO Emmaus-klas willen komen. Klik hier voor meer informatie.

Vragen over de aanmeldprocedure? Neem dan contact op met de afdelingsconrector van de brugklas de heer A. Mostert (mos@emmauscollege.nl)

“De open dag en de uitjes met groep 8 naar het Emmaus vond ik geweldig! Ik voelde me er meteen thuis.”

Sanne over haar keuze voor het Emmauscollege