Activiteiten

Gedurende het schooljaar bieden wij onze leerlingen meer aan dan alleen onderwijs. Hieronder volgt een greep uit ons veelkleurige palet van ‘buiten-de-les’ activiteiten:

Reizen Andere activiteiten Feestavonden
Driedaagse in de brugklas Museum-, concert- en theaterbezoek Disco-avonden brugklassen op school
Driedaagse in klas 2 Nieuwjaarsconcert Disco-avonden 2e t/m 6e klassen*
Internationalisering 4e klas Sportdagen Kerstbal*
Romereis eindexamenkandidaten Excursies en projecten Eindexamenfeest* 
Kloosterweekends Muziektheater Disco afsluiting schooljaar*

* Deze activiteiten vinden buitenshuis plaats.

In de vierde klas vinden er uitwisselingsbezoeken met leerlingen van buitenlandse scholen plaats. Zie verder het submenu bij dit onderwerp.

De brugklasdriedaagse

De brugklas driedaagse is in eerste instantie bedoeld om de kennismakingsperiode in de brugklas af te ronden. Veel elementen zijn dan ook gericht op kennismaken. De speurtocht, het nachtspel, de sportmiddag en de fietstocht bieden de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Daarnaast zijn ook allerlei educatieve elementen opgenomen in de driedaagse. De leerlingen verblijven in bungalows van 8 personen (7 leerlingen en een begeleider).

Driedaagse voor de 2e klassen

Na de brugklas komen de leerlingen in nieuw samengestelde tweede klassen havo, atheneum of gymnasium terecht. Een van de doelen van deze reis is om in de nieuwe klassensamenstelling met elkaar kennis te maken en met elkaar allerlei activiteiten te ontplooien. Ook gedurende deze periode logeren de leerlingen groepsgewijs in bungalows en zijn met elkaar verantwoordelijk voor eten, drinken en schoonmaak. In de lessen verzorging wordt vooraf uitvoerig aandacht besteed aan de inkoop voor en bereiding van de maaltijden.

Romereis voor de eindexamenkandidaten

Leerlingen uit 5 havo en 6 vwo kunnen, na het examen, hun verblijf op het Emmauscollege op indrukwekkende wijze afsluiten door deel te nemen aan de traditionele Romereis. De deelnemers volgen een intensief programma en krijgen topstukken op het gebied van kunst en cultuur te zien, met daarbij een uitvoerige uitleg van de begeleiders.

Deelnemen aan deze reis betekent een week onbekommerd genieten; en de plaats van het pension – in het centrum van de stad, op 200 meter van de Piazza Navona – garandeert een volledige onderdompeling in het Romeinse dolce vita.

Onze examenleerling Esli heeft van de Romereis 2016 een vlog gemaakt. Deze kan hier worden bekeken.

Kloosterweekends

Leerlingen uit 4 havo en 5 vwo kunnen op vrijwillige basis deelnemen aan een kloosterweekend.

Filosofie tweedaagse

Bij voldoende belangstelling wordt jaarlijks voor leerlingen uit 5 vwo een filosofie tweedaagse georganiseerd.

Nieuwjaarsconcert

Tijdens het Nieuwjaarsconcert brengen leerlingen klassieke muziek ten gehore.

Muziektheater

De muziektheater-productie bestaat uit een liveband, zangers/zangeressen, acteurs en dansers. Aan het begin van het schooljaar worden leerlingen opgeroepen zich voor de audities voor de verschillende disciplines op te geven. Voor deze gelegenheid worden een dansdocent en regisseur ingehuurd.