Wat leer je en wat doe je?

Aan het begin van het schooljaar maak je in workshops kennis met een paar belangrijke journalistieke vaardigheden. Je leert bijvoorbeeld hoe je verslag doet van een actuele gebeurtenis op school of in je woonomgeving, hoe je je tekst zo schrijft dat hij goed leesbaar is en goed te verstaan. Je verdiept je in ondersteunend beeld (foto, video) en je leert hoe je hiermee een goed ‘verhaal’ kunt vertellen dat ook echt gepubliceerd wordt. Daarvoor gebruiken we reguliere platforms maar ook ook sociale media. We komen iedere week bij elkaar om terug te kijken op wat we samen gemaakt hebben en om vooruit te kijken naar wat we de tijd erna willen maken. Door middel van excursies en workshops verdiep je je verder en krijg je meer kennis van nieuws, media en de invloed ervan op ons als maatschappij. Vanaf het begin van het schooljaar vind je hier of op de ELO het programma.

Voor wie? En door wie?

De Masterclass MEDIA is een klas in het kader van het excellentieprogramma en richt zich op klas 4-havo en 4-vwo. De klas is bedoeld voor leerlingen die zich willen voorbereiden of oriënteren op een beroep in de journalistiek of de media, en die hier concreet, met realistische korte producties, mee aan de slag willen én qua belasting deze uitdaging ook aankunnen. De masterclass wordt begeleid door mevrouw van Nielen en de heer Schuitema.

Hoe opgeven?

Wil je je opgeven voor onze Masterclass MEDIA? Check dan eerst of je voldoet aan het volgende:

  • School is geen probleem!
    Je hebt in klas 3 redelijk goede cijfers gehaald, in ieder geval voor de vakken die je in klas 4 hebt. Als je de masterclass volgt, dan heb je in klas 4 een uur KWT minder en mis je soms lessen om eropuit te gaan. Je moet in staat zijn de gemiste vakken zelfstandig bij te werken, zodat de masterclass niet ten koste gaat van je normale schoolwerk.
  • Je gaat ervoor!
    Je hebt wat ruimte in je agenda om af en toe ook buiten schooltijden aan de slag te gaan voor een reportage, of je kunt hier tijd voor maken. Nieuws is vaak alleen interessant als we het snel kunnen brengen, dus soms ben je daar ook ‘s avonds mee bezig.
  • Dit wil ik!
    Je ziet deze klas helemaal zitten, en het past echt bij je!

Wil je je opgeven? Laat ons dat dan hel snel weten, dan weet je of er nog plek is voor rje. Geef een korte motivatie waarom je mee wilt doen, en kies daarbij een vorm die past bij jou en bij de opzet van deze journalistieke Media Masterclass. Maak het kort en krachtig. Mail je motivatie naar media@emmauscollege.nl. Daarna kunnen we je ook uitnodigen voor een kort kennismakingsgesprek.

Kosten?

De school neemt bijna alle kosten voor haar rekening (denk aan workshops, bijeenkomsten op school, specialisatiemogelijkheden). Als je mee gaat op excursie, dan zijn de kosten voor openbaar vervoer voor eigen rekening. Je maakt gebruik van je iPad (en iPhone als je die hebt).

Meer weten?

Zoek contact met mevrouw Van Nielen (nie@emmauscollege.nl) of de heer Schuitema (sch@emmauscollege, of B22).

in samenwerking met

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren