PWS-presentaties van BètaPlus-klas

Estelle HendriksAlgemeen

Dinsdag 14 juni hebben 8 leerlingen uit de BètaPlus-klas hun profielwerkstuk gepresenteerd aan docenten, familie en vrienden. Het was een middag vol prachtige presentaties over heel uiteenlopende onderwerpen.

Zo heeft Iris een zelfgebouwde website gepresenteerd waarop de actuele CO2-waarden van de klaslokalen in onze school te zien zijn. Een video van de site vind je hier: https://youtu.be/tSty4EYR7qI. Zelf kijken op de site kan ook: https://informatica.emmauscollege.nl/CO2

Rudrh en Sam namen ons mee naar de oorsprong van het leergedrag bij kraaiachtigen en octopussen.

David legde ons uit wat kosmische radiatie, muonen en je locatie op aarde met elkaar te maken hebben.

Serkan bouwde een laagdrempelige site waarop hij uitlegt wat zoönosen zijn en hoe je deze kunt voorkómen. Hier vind je de link naar zijn site: https://sk1700.github.io/zoonosen/

En tot slot presenteerden Duco, Sam en Thijs ons hun ontwerp van een kas op de maan.

De middag werd afgesloten met de uitreiking van de BètaPlus-certificaten.

Annemijn, Iris, Julia, Katty, David, Duco, Rudrh, Sam, Sam, Serkan en Thijs: heel knap hoe jullie in dit (mede door Covid-19) overvolle jaar toch de tijd en het enthousiasme hebben gevonden om in de BètaPlus-klas met elkaar jullie horizon te verbreden!


Zit jij in de vierde klas en ben je super enthousiast geraakt over BètaPlus? Hoewel de deadline al verstreken is, is dit echt je allerlaatste kans om je aan te melden! Stuur hiervoor een mailtje naar mevrouw van der Braak (bra@emmauscollege.nl) en meneer van der Hoeven (hoe@emmauscollege.nl)!