Waterstof-racewagen op het schoolplein

Estelle HendriksAlgemeen

Gisteren konden wij hem van dichtbij bewonderen; de waterstof-racewagen van het Forze Hydrogen Racing team. Met veel passie vertelden studenten van de TU Delft over de werking en totstandkoming van de raceauto, en over de duurzaamheid van waterstof als brandstof. Met hun scholentour willen de studenten graag laten zien hoe leuk technische studies zijn en leerlingen meer leren over duurzame techniek.

“Waterstof heeft enorm veel potentie als opslagmethode voor energie. Wij willen die potentie aantonen door normale benzine-auto’s op het circuit te verslaan, en daarmee laten zien dat duurzaamheid heel gaaf is.”

– Joost (student TU Delft)

Het bezoek van het raceteam past goed binnen onze ambitie om zowel in de klas als in de organisatie meer bezig te zijn met duurzaamheid. Natuurkundedocent André van der Hoeven: “Zo’n bezoek is voor de leerlingen enorm inspirerend, je weet vooraf nog niet eens wat voor zaadjes er geplant zijn tijdens deze dag. Soms hoor je na enkele jaren nog terug dat dit bij een leerling iets teweeg heeft gebracht. Dat maakt het extra leuk om de studenten op bezoek te hebben.”

Meer weten over Forze Hydrogen Race wagen? Klik hier!