CKV/KCV – de cultuurkaart

Begin december zijn de Cultuurkaarten weer uitgedeeld. Alle leerlingen van het Emmauscollege krijgen zo’n kaart. Het is eigenlijk een CJP pas (Cultureel Jongeren Paspoort) met allerlei kortingsmogelijkheden. Omdat het een persoonlijk document is, moet elke leerling zich individueel aanmelden. Dat aanmelden of activeren moet digitaal.

Alle leerlingen hebben de envelop met gegevens van hun mentor ontvangen. Voor alle duidelijkheid: in de begeleidende handleiding, brief en magazine staat algemene informatie die afwijkend kan zijn van het schoolbeleid.


In overleg met de schoolleiding zijn voor dit schooljaar de volgende afspraken gemaakt: de cultuurtegoeden (15 euro per leerling) worden collectief ingezet.
Daarmee worden in de onderbouw de klassikale culturele activiteiten, die per afdeling in de vorm van projecten worden aangeboden, betaald. De leerlingen zien na het activeren van hun Cultuurkaart een tegoed van € 0. Dat maakt de kaart nog niet nutteloos want ze dient tevens als CJP- kortingspas. Maar dan moet de kaart wel eerst geactiveerd zijn. De voordelen daarvan worden in het magazine uit de doeken gedaan.

De Cultuurkaart is een kortingspas van CJP waarmee op zo’n 150.000 plekken kassakorting kan worden verkregen: bij theaters, musea, festivals, bioscopen, maar ook op kleding, muziek en games. Meer informatie hierover is te vinden in het CJP-schoolmagazine en de website www.cjp.nlIn de bovenbouw worden de leerlingen geacht, conform het CKV/KCV programma, zelfstandig hun culturele activiteiten te ondernemen. Op basis van de ervaring met de eerdere CKV bonnen is besloten om ook hier het tegoed van 15 euro te gebruiken voor de vergoeding van collectieve (school)activiteiten.

Ter informatie:

  • In tegenstelling tot voorgaande jaren is er géén extra bijdrage vanuit het VSB-fonds beschikbaar gesteld.  De leerlingen in de bovenbouw treffen dus geen budget van 10 euro meer op hun kaart aan.
  • LET OP: speciale acties van de Nederlandse Spoorwegen worden regelmatig via de website kenbaar gemaakt. Inloggen met je Cultuurkaart!
  • Voor een compleet overzicht van alle culturele activiteiten in Rotterdam, de regio en/of het land raadpleeg www.cjp.nl

Ik wens ieder ook dit jaar weer een nuttig en veelvuldig gebruik van de cultuurkaart toe,

Thom Tullenaar, cultuurcoördinator

Herfstvakantie

De herfstvakantie vindt plaats van maandag 16 oktober tot en met vrijdag 20 oktober. Wij wensen u allen een fijne vakantie. Op maandag 23 oktober zien wij graag iedereen terug.  Lees meer →

Coming Out Day

Woensdag 11 oktober is het ‘coming out day 2017 ‘. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook.  Lees meer →

Oproep aan ouders en oud-leerlingen

Op donderdag 23 november 2017 organiseert het decanaat weer een beroepen- en studiemarkt voor leerlingen uit de klassen 3, 4, 5 en 6. Heeft u een beroep en/of studie waar u enthousiast over kunt vertellen, meld u dan aan via decanaat@emmauscollege.nl. Wij stellen uw medewerking op hoge prijs.  Lees meer →