Emmausteam geselecteerd!

Ank MinkmanExcellentie

Skyfall: het nieuwe team van de CanSat competitie! Binnenkort start de nationale CanSat competitie van 2019 en ook het team van het Emmauscollege is hiervoor geselecteerd. Elk jaar organiseert de TU Delft een wedstrijd voor middelbare scholen in Nederland, waarbij een satelliet wordt gebouwd door een team van 3 tot 6 personen. Maar het is wel een hele bijzondere satelliet: hij heeft namelijk de grootte van een frisdrank blikje!

Het doel van de eerste missie is om de luchtdruk en temperatuur te meten tijdens een val vanaf 1 km hoogte die in 77 seconden moet worden afgelegd. De tweede missie wordt door de teams zelf verzonnen en moet uiteraard iets bijdragen aan de huidige kennis van satellieten.

Wij hebben voor de tweede missie lang nagedacht en veel ideeën overwogen. Uiteindelijk heeft ons team gekozen om de satelliet te laten landen met behulp van vleugels, om op die manier de schade bij de landing te verminderen.

Wil je meer weten over de competitie, het team of heb je nog vragen? Kijk dan op ons Instagram account (@theskyfallsatellite).