Europees succes!

Het SchoolvoorbeeldAlgemeen, Excellentie

Maar liefst drie leerlingen van het Emmauscollege waren na een Rotterdamse voorronde in juni geselecteerd om tijdens het Model European Parliament (MEP) Nederland de regio te vertegenwoordigen. Van 23 september t/m 28 september hebben Rémon de Korte, Martijn Cleton en Yente Teunissen uit 6vwo een week met middelbare scholieren uit heel Nederland gedebatteerd over actuele Europese vraagstukken, zoals de eurocrisis, mensenhandel en de bescherming van het milieu.
Het project werd afgesloten met een twee dagen durende vergadering op een wel zeer bijzondere locatie: het gebouw van de Tweede Kamer zelf! Onder het oog van een aantal trotse collega’s lieten onze drie leerlingen zien dat zij geheel op hun plaats waren op het bekende blauwe “pluche” van de Kamerstoeltjes: alom werden onze leerlingen geroemd vanwege hun inzet, inzicht en debatvaardigheden.

Namens alle collega’s willen we Rémon, Martijn en Yente van harte feliciteren met hun uitmuntende prestatie!

In het bijzonder is een felicitatie voor Yente Teunissen op zijn plaats: Yente heeft zo goed gepresteerd dat zij uitgekozen is om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Internationale ronde van het MEP. De internationale ronde zal dit jaar in maart plaatsvinden in Ljubljana, Slovenië.
Meer informatie over het MEP is te vinden op de website van de organisatie: www.mepnederland.nlH. Verkade (maatschappijleer)