Museumdag 2 VWO

Het SchoolvoorbeeldAlgemeen

Op vrijdag 18-01-2013 was er voor 2V een museumdag in Rotterdam. We maakten een stadswandeling door de stad, waarna we naar twee musea gingen, het Wereldmuseum en het Maritiem museum. 

We begonnen de cultuurdag met een stadswandeling door Rotterdam langs diverse bezienswaardigheden, zoals de kubuswoningen, de wijnhaven en de Sint-Laurenskerk. Ook gingen we langs twee standbeelden, de Verwoeste Stad en het standbeeld van Erasmus voor de Sint-Laurenskerk. Bij deze bezienswaardigheden kregen wij opdrachten die we moesten maken, deze hadden te maken met de bezienswaardigheden van de museumdag. 

Het Wereldmuseum
Naast de stadswandeling gingen we ook nog langs twee musea, één daarvan was het Wereldmuseum. Het Wereldmuseum ligt op de Willemskade op nummers 22-25. Het museum ging over verschillende godsdiensten en culturen met voorwerpen die daarbij hoorden, geen enkel voorwerp was een replica, alle voorwerpen kwamen namelijk uit het land van oorsprong. De landen in de tentoonstelling die wij bezochten, waren, Tibet, China, Japan, Indonesië en landen in Oceanië. Het was een erg kennis verrijkende expositie met erg veel voorwerpen, maar te weinig tijd.

Het Maritiem
We moesten namelijk snel door naar het Maritiem museum, dit is een museum over havens. We bezochten een tentoonstelling over de opkomst van Europoort en een tentoonstelling over wereldhavens, producten en zeekaarten.  Het Maritiem museum was minder interessant dan het Wereldmuseum. 

Het was een erg enerverende dag met veel musea. Het was helaas slechts een kennismaking waardoor we niet heel veel hebben kunnen zien. 

Jan Paul v. Meenen en Wim Baas (2GE)