“Bestaat er zoiets als een Emmausfamilie? Je zou het bijna zeggen als je al die honderden mensen ziet die elke vijf jaar de reünie bezoeken. De grote groep docenten die hier als leerlingen begonnen en de oud-leerlingen die af en toe nog even langskomen, gewoon om even te kijken en ‘hallo’ te zeggen. Brugklassers die al aan het begin van hun opleiding tijdens de open dagen trots de nieuwkomers rondleiden. We doen het met elkaar, samen …”
Uit onze corporate story

De naam van onze school komt uit het Bijbelverhaal over de Emmausgangers. In dit verhaal zijn twee mensen onderweg op een beslissend moment in hun leven. Ze hebben een groot verlies ervaren en verkeren in grote onzekerheid. Een derde komt bij hen lopen en laat hen de wereld op een andere manier zien.
Dit verhaal is voor ons een leidraad voor de manier waarop we met elkaar omgaan: we zorgen voor elkaar en leren van en met elkaar. Ons motto is dan ook ‘samen op weg’.

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zichzelf kunnen zijn, maar ook dat ze die ruimte aan anderen gunnen. Voor ons telt iedereen mee. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat leerlingen elkaar niet pesten. In de mentorlessen besteden we daar veel aandacht aan.

Onze docenten steunen leerlingen waar nodig en dagen leerlingen uit wanneer ze meer aan kunnen. Zij zijn bevlogen vakmensen die leerlingen kennis en vaardigheden bijbrengen. Ze geven daarbij duidelijk leiding. Zij zijn niet alleen een coach of begeleider, die aan de zijkant staan.

Voor de motivatie van leerlingen is het belangrijk dat ze met plezier naar school gaan. We zorgen dan ook voor een warme en prettige sfeer door naar elkaar te luisteren en oog voor elkaar te hebben. Zorg bieden aan leerlingen die dat nodig hebben, hoort daar bij. Zo zijn wij samen op weg.

“De sfeer op deze school is echt perfect. Het is erg gezellig, er wordt niet gepest en de omgang met de docenten is gewoon goed. Deze school raad ik iedereen aan.” Lotje