Paarse Vrijdag

Ank MinkmanActiviteiten

Het paars kan weer de kast uit, want op vrijdag 13 december is het zo ver! Paarse Vrijdag, maar wat houdt dat precies in en wat wordt er op het Emmauscollege gedaan?

Paarse Vrijdag is een dag waarop aandacht wordt geschonken aan alle verschillende seksualiteiten en genders. Hier wordt dan ook verder gekeken dan homoseksuelen en lesbiennes. Denk bijvoorbeeld aan aseksualiteit, biromatiek en genderneutraliteit.

Wat doen we op het Emmaus? Paars dragen! Als jij wilt laten zien dat jij het oké vindt dat iedereen mag zijn wie die wil zijn en dat iedereen mag kiezen op wie ze vallen kan je dat laten zien door iets paars te dragen. Geen zorgen als je niets in kast hebt zitten, de GSA (Gay Straight Alliance Commitee) deelt bandjes uit die je aan je tas vast kan maken of als armband kan dragen.

De GSA organiseert verder nog andere activiteiten op school. Zo is er bijvoorbeeld elke pauze een kahoot in A13 waar lekkere prijzen te winnen zijn. Bij de brugklassen gaat de GSA sowieso langs om ook verdere vragen te beantwoorden, aangezien het voor hen het eerste jaar is.

Er staat ook een stand in de binnenhof met een aantal leden van de GSA aan wie vragen gesteld kunnen worden over Paarse Vrijdag. Daar kun je overigens ook een bandje halen na het 1e en 2e uur.

Het doel voor de dag is om mensen meer te leren over verschillende geaardheden en genders. Daarnaast willen wij uiteraard ook duidelijk maken dat onze school een veilige plek is voor iedereen.

Heb je nog vragen, ideeën of wil je mee helpen bij de GSA? Stuur een mailtje naar gsa@emmauscollege.nl

Tot vrijdag!

De GSA