Trainen voor Alpe d’HuZes

Het SchoolvoorbeeldAlgemeen

Uit het AD van vandaag, editie Rotterdam-Oost: Enkele leerlingen en docenten zijn gisteren gestart met de trainingen voor deelname aan Alpe d’HuZes. Over ruim vier maanden gaan zij hun uiterste best doen om zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez op te klimmen om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. De tien ‘wielrenners’ kregen een voorproefje in Welness Center Terbregge, waar zij met een videomonitor voor hun neus wat bergjes beklommen. 


Achter de deelname van elke sportieveling zit een apart verhaal. Stuk voor stuk hebben zij in hun familie- of vriendenkring gezien wat de gevolgen zijn van kanker. Daar komt hun motivatie vandaan. 

Ondanks dat de eerste training zwaar viel, is de moed de sportievelingen nog niet in de schoenen gezonken. Vanaf nu komen ze elke week minimaal één keer bij elkaar om een ‘eindje’ te fietsen, 60 tot 100 kilometer welteverstaan. 
Daarnaast moet er in de voorbereiding zoveel mogelijk geld worden opgehaald ten behoeve van het Koningin Wilhelmina Fonds, het goede doel van het Emmauscollege in dit schooljaar.